Få sitt första barn!

Allmänt / Permalink / 0
Tycker många får barn nu. Har hur många kontaktwr som helst på facebool och insta som nyss fått varn eller är gravida!
Grattis till er!
 
Tänkte skriva en sån där tipslista till nyblivna föräldrar. Fast samtidigt kan jag inte det. För vad vet jag? Jag förstår inte hur folk bara plötsligt anser sig vara så duktiga att de kan.
Jag är livrädd att det ska dyka upp någon och säga. Näe du har ju helt fel!
 
Så det blir inga tips (att som förälder tro sig veta allt är ju förövrigt rätt drygt!) men en lista på saker jag/vi upptäckte och gick igenom. Och som jag tror jag inte var ensam om!
 
1. Det gör faktiskt asont att föda. Som om man ska dö! Jag kunde inte föreställa mig smärtan. Sätt inte massa krav på dig hur du ska klara det innan du vet vad det är för smärta. Go with the flow! ;)
 
2. Man tror sin egen bebis är den mest perfekte och vackraste. Och att alla måste tycka det.
Men det är inte sant. Nyfödda bebisar är underverk. Men fula sådana. Folk skriver åh så söt men sitter i hemlighet och fnittrar åt din alien.
Det gör inget. Du vet bäst och ser skönheten i din bebis!! :)
 
3. Man behöver inte bli helt galet förälskad i sitt nyfödda barn. Det snackas om en sån stor kärlek vid första ögonkast. Så känner inte alla. Tog mig nån månad att fatta att Gabriel var min son på riktigt! 
 
Gabriel
 
4. Lyssna inte på alla rekomendationer och tips. Hur andra bebisar beter sig och vad de kan. Jag stressade sönder mig och Natte över att han inte sov i egen säng och hela nätter!
Man behöver inte satsa hela första året på att forma barner efter nåt ideal!
 
5. Det är skitläskigt att ha sex efter en förlossning. Och man är inte heller särskilt sugen när man ammar. Det ordnar sig!!! (För det mesta!)
 
6. Man genomgår en megaförändring och plötsligt är allt orättvis. Förut tänkte man på sig själv. Nu fanns den där lille. Och det var helt obegripligt att ens partner inte såg hur mycjet JAG led!!!
Jag och orhan bråkade i några månader när Natte föddes. Så illa att jag ett tag tänkte att vi gjort bort oss. Vi älskade ju tydligen inte varandra!
Håll ihop, det ordnar sig! Båda två är trötta och slitna.
 
 
7. Kroppen förändras. Det tar olika tid att fixa sig. Min mage har alltid tagit ett år på sig att dra ihop sig. För nån annan någon månad! Brösten blir aldrig densamme och det är mycket möjligt man får extravikt som stannar.
Det är så! Skit i alla bilder och information om "fantastiska" kvinnor som återställde sig på en vecka. Gick ner allt på tre månader eller knappt har några märken efter att ha burit ett barn!
Alla är olika! Alla är vackra! Och du har gjort nåt fantastiskt!
 
 
Till top