Uppmuntrande dag

Allmänt / Permalink / 0
Idag var en bra dag. Den bara kändes bra...
 
Det gick totalt smärtfritt att lämna alla barnen! Jesaja rusade in som vanligt och började leka med kompisarna. Natael försvann i vanlig ordning utan att jag fick säga hej då. Så jag fick leta upp honom och då hade han redan börjat pyssla en stjärna.
När jag lämnade Gabriel kom en polare fram och förklarade för mig att de lekte Törnrosa och Gabriel skuttade glatt in i den leken.
 
Sålde inget särskilt bra på jobbet. Inget ovanligt för Tisdagar haha. Jag var dessutom hemskt trött och höll på att somna på soffan på personalrummet. haha
Men det kom så mycket trevligt folk idag. Uppmuntrande människor. Min favorittant! (Alltså vissa kunder blir man glad bara av att se.) 
En kvinna bara öppnade dörren för att ropa in att jag skyltat fint. Alltså jag blev livrädd när hon plötsligt ropade till. Men också glad över folk som tar sig tid att bara ge en komplimang utan att egentligen komma in.
En person frågade vad jag skulle ha för en dekoration i skylten. För den var ju sååå snygg. (Andra personen som frågar. Men jag har ju inte precis gjort den säljarvänlig. Mer som inspiration. De får hjärtsnurp när jag räknar ut priset haha)
En kvinna sprang på mina kransar och sa att hon sällan hittade kransar som man ville köpa. 
Osv osv.. 
 
 
Vissa dagar verkar det finnas hur mycket gnäll som helst men idag var det bara uppmuntran! Mycket uppmuntran!
 
Fick dessutom förfrågan om att ta emot en som behövde arbetsträna. Vet inte om det är något som gjorde dagen till en bra dag men. Känner lite både och över den saken. Det kan ju vara jättebra. Trevligt med sällskap. Bra att ha någon mer i butiken så jag kan köra bud på dagen någon gång. Skönt med hjälp när det är hektiskt.
Men jag är väl ingen chef heller? Det har jag noll erfarenhet av. En praktikant som står och väntar på mina order är en sak. Men någon som ska jobba självständigt. 
Särskilt när arbetsförmedlingskvinnan började tala om månader och år och ökad tid... iiiih. Va. Anställer jag någon nu?
 
Nå.. Glöm det sista. Det hör till spännande förändring inte uppmuntran och positiv dag.
Hälften av alla julklappar kom idag också. Har slått in dem. Det känns också gott i hjärtat. Ser fram emot julen och att ge barnen julklappar! Det är mys!
 

Handla lokalt och maximera helgen

Allmänt / Permalink / 0
Idag skulle vi till kyrkan och handla julklappar hade vi tänkt. 
Efter lite fundering och två barn som verkade på helt galet humör kom vi fram till att det inte skulle gå ihop. Antingen skulle vi inte hinna eller så skulle det hela resultera i att hela familjen skulle vara arg!
 
Livet som heltidsarbetare med ordinära arbetstider alltså. Visst vi kanske jobbar liiite mer än det normala. (Inte så mycket som alla tror dock) Men hade inte gjort någon större skillnad om jag var anställd på heltid. Man hinner ju inget annat! Vi kommer hem typ fem-sex på kvällen. Hämta barn, laga mat, ev köra bud. Allt stängt och slut!
Men nu är det väl på tiden vi också joinar ekorrhjulet efter ca 7 år med att vara arbetslösa, föräldralediga, deltidsarbetare, skiftarbetare, nattarbetare!
På tiden alltså att strosa runt och längta efter helgen och inte hinna med allt man tänkt och vips är helgen slut.
Härligt att få vara en i gänget. 
 
Nå.. Vi strök kyrkobesök och knallade bort till stan istället. Vår nya anda är att vi ska handla lokalt och överge internet. (Kanske främst min anda. Som egenföretagare får man ju en viss förståelse för sin egna situation så att säga. Hålla på och beställa på internet när det finns massa söta butiker i stan.)
Orhan gick in på leksaksaffären och jag och pojkarna gick och handlade lite efterlängtade nya kläder till pojkarna.
 
Efter en stund kom Orhan till oss och hade inte köpt nåt! Han hittade inget. Det fanns för mycket. 
Vi betalade kläderna och insåg att vi hade ju satt alldeles för lite pengar på kortet OCH inte tagit med oss telefonen.
Så vi fick knalla hem igen.
 
Jag beställde julklapparna till barnen på internet sen. Jag orkade inte stressa iväg igen för att hinna innan butikerna stängde eller alternativt vänta till NÄSTA helg!
Jag är inte stolt över mig själv! Men ibland får man se sig själv besegrad. Vi köpte i alla fall kläder i stan!

Kransar och grupper

Allmänt / Permalink / 0
Så var det helg igen. Skönt. Jobbar ju bara lite i morgon så känns som ledigt.
Ska göra lite kransar. Trodde det var över men det har kommit några varje dag denna vecka och undrat vars jag har mina fina kransar. Har haft några stackare färdiga och gjort på beställning.
Känner mig ändå lite smickrad. Att de sett dem. Lagt dem de minnet och söker dem.
Slutsålt igen så ska knösta fram några. Ser då tomt ut utanför. Haha ja knösta eftersom jag inte köpt nå material till detta haha... 
 
Annars var det julgrupper idag för hela slanten. Det har gått åt. Dekorerade amaryllisar.
 
 
Nu i helgen vill jag göra nån liten utflykt med barnen. Baka mer pepparkakor. (Pojkarna fick baka en plåt igår som vi fikade till kvällsmat sen haha)
Ja. Jag saknar att hitta på nåt med barnen. Gå på stan vore mys.
Köpa julklappar! 
Ser fram emot helgen. Men fyra timmar jobb i morgon först. Kransar... Och julgrupper. Sen ska det mysas med barnen! Intensivt!!!
Till top