Klart och betart!

Allmänt / Permalink / 0
I morse gjordes affären klar. Åh hemska saker. Så mycket pengar har jag aldrig skickat iväg så där bara. En stund fick jag vara rik! :P Eller det har jag väl varit några veckor men först nu samlade jag ihop allt på samma ställe. Fick ringa banken först och be dem höja gränsen. Bara en sån sak. De undrade om jag ville höja den permanent...
Öh nä nån måtta får det väl vara. Tänkte inte ta ut så mycket lön...
 
Men nu är det klart. Bilen har vi här hemma. Alla papper påskrivna. I morgon ska jag hämta nyckeln och ta emot mina första varor. Dessutom kommer nån som fixar larmet förbi och kanske kassan också!
Har ringt lite samtal... Nu tar jag semester idag och pysslar vidare ikväll med nån mailadress.
 
 
Känns faktiskt skönt nu när det är klart. När pengarna är borta. Nu kan jag släppa den oron. Det kan bara gå bättre nu.. förhoppningsvis. Nu kör vi och jobbar på! Nu ska här göras fint och sättas igång. 
Idag är sista "lediga dagen" och den är galet för varm. Hade en planerad dejt med en kompis men det blev avbokat idag så nu funderar vi på att gå och bada istället. Men vi väntar tills det är liiiite svalare annars lär vi ju kolapsa på promenaden.
Gick ju förut in till butiken med pojkarna i barnvagn. Orhan var med också eftersom vi skulle till hyresvärden en sväng också. Sen körde Orhan bilen tillbaka så jag gick själv.
Svetten formligen rann nerför mitt ansikte. Helt hysteriskt! Så lång prommis är det inte. Men i denna värmen. Plus en barnvagn med punktering. (Som vi aldrig kommer laga)
 
Har velat fram och tillbaka med när jag ska öppna men nu lutar det åt på Onsdag nästa vecka. Åttonde. Ni kommer väl då?

Regnskuren som försvann

Allmänt / Permalink / 0
Idag hade det utlovats regn och åska. Ja storm rent av. Regn hela dagen.
Natael sa att han aldrig sett åska och det skulle bli spännande. En kompis sa att det skulle åska så hela Mariestad skulle brinna. (Låter mindre bra) Själv älskar jag ett riktigt åskväder. Och när det blir så där ordentlgit stormigt. Så man kan sitta och titta på. När vädret visar sina enorma krafter. Vackert och spännande!
 
Så vi samlades hela familjen på balkongen och taggade. Dropparna började falla och vi jublade.. Vi jublade så grannen kom ut på balkongen bredvid och trodde något hände haha.. (Så fick vi hälsa på honom i alla fall haha)
dropp dropp.. dripp... slut...
VART VAR ÅSKAN?!?! Vart var det otroliga regnmolnen? Fem droppar räcker inte åt det stackars fläderträdet utanför som håller på och skrumpna ihop. Tror det kommer tappa bladen snart. Det räcker inte ens åt bruna gräset eller någon liten kantarell som kan lura under mossan.
 
Här laddar man men tji fick jag. Gillar åska, kanske är lite farligt nu när allt är torrt. Men om det riktigt hade ösregnat kanske det gått jämt ut. en sån där riktig sommarstorm. Åååh mys...
Har kommit en liiiiiten 2 minutes-duggregn till och det är grått nu men.. Såg några rejäla åskmoln blåsa bort mot vänern...
Ja det här räcker ju inte på långa vägar.
Jag vill plocka kantareller. Blir ju inget med det i det här vädret? haha... 
 
Märklig sommar detta alltså. Inga blåbär, inga hallon, inget gräs.. ingenting!
Luften är i alla fall skön att andas just nu och det är otroligt skönt med svalkande vindar efter flera dagar med 30 grader.
Jag är faktiskt trött på "fint" väder.
 
Får se... enligt yr har regnskuren skjutits fram till kvällen. Får se om det stämmer eller om det regnet också går upp i rök.
 
 
Gänget som taggade på balkongen!
 

Koll på det ekonomiska

Allmänt / Permalink / 0
Insåg plötsligt att det var helg och pengar far ju inte runt i universum så snabbt då. Och efter helgen tar månaden slut!!!!
Jag hade räkningar att betala, de första för företaget, och pengar att föra över till företagets konto.
Ja hemska saker. Det blev på håret. Dessutom har jag ju inte fixat nåt grejs med bank-id'som de tjatat om i evigheter... suck.
Fick lite puls när jag kände att jag måste hitta kodkortet till bankid, efter flytt dessutom. Men jag hittade skiten!!!
 
Strålande start på min nya företagarkarriär. Jag var så stolt med att ha lyckats deklarera moms i god tid sist och nu.. det är dags igen nu, jag har lite koll. (Väldigt enkelt då jag inte har någon moms,att deklarera än höhö)
Får börja organisera mitt ekonomiska liv. Tur jag har revisor. 
 
Phu...
Nästa vecka smäller det. Seriöst. Nu är det dags att börja... lyckas.
Och efter en lugn semester känns det plötsligt som uppgifterna hopar sig.
Får skriva en lista i morgon. Planera när och vart jag ska lägga uppgifterna så jag inte blir överväldigad.
Lätt gjort...
 
Duktig företagare med sin revisor
Till top