Semester

Allmänt / Permalink / 0
Igår åkte vi till Slätte för vad vi tänkte en liten minisemester. Vi skulle ändå hämta en cykel vi fyndat utanför Slätte. (present till Natte.) Billig semester med skog och bad och trädgård där barnen kan leka fritt.
Lyckat. Redan på vägen dit kom Orhan på att han ju var tvungen att lämna prover på vårdcentralen dan efter.
Suck...
 
Men en mysig dag i Slätte fick vi i alla fall. Mamma och pappa var inte där den dagen så det var bara vi. 
Barnen lekte och åt vinbär. vi gick ut i skogen och plockade kottar och fina grejer som jag kan ha i butiken se hehe...
Pojkarna plockade hallon och blåbär. Helt värdelöst. De är små och torra att man blir trött bara av att se på dem. Tråkigt sommar. Vi som har slut på sylt. Ska vi behöva KÖPA?! höhö
 
Vi badade i sjön också. Galet skönt och jag tog för första gången några simtag. Yeeey. Till och med barnen tyckte det var galet skönt och ville inte gå hem sen haha. Pojkarna vågade bada på riktigt och utmanade varandra med att gå ut så långt de kunde innan munnen försvann under ytan haha. De brukar vara riktiga krukor.
 
Och morgonen började dramatiskt med att Jesaja gick upp och klämde tån i motionscykelns hjul. aaaaah...
...
Alltså den ungen.. Hur många brutala skador kan man hinna med på ett år? VA? 
Men den verkar tack och lov inte vara bruten. Bara.. söndertrasad. Slutar aldrig blöda. Efter lite frukost slutade han tillslut storgråta. 
 
Det var den semestern det. Haha.. Troligen åker vi till Slätte nåt mer till helgen kanske. Nu ska det väl förberedas inför att svärföräldrarna  kommer i morgon natt. Och jag måste putsa lite på mina romska kunskaper. hrm hrm...  
Och sen är det dags för min stora pojke att bli fem!!!  YEY
Känns som en kul vecka!
 
Tänkte förgylla inlägget med vackra bilder från dagen men kamerasladden fortsätter med sina frånvaro. Fattar INTE! Och "micro-sd-kortet" (Vad det nu heter som sitter i det stora kortet) har kraschat eller nåt efter flitigt användande. Min mobil vill i alla fall inte läsa den längre. Och jag har inget som kan läsa ett sdkort.
Suck

Så många krukväxter, så liten butik!

Allmänt / Permalink / 1
Orhan skrattar åt mig att jag ideligen sitter och tittar på växter. Ehm ja. Dels är det ett av mina största intressen och snart får jag beställa vad jag vill! Jag kan inte bärga mig.
VAD JAG VILL! fattar ni?
 
Den leverantör jag än så länge är mest intresserad av skickar varje vecka långa listor med namn på växter som finns just nu hos deras odlare. Älskar dem!
 
Fattar ni vad många krukväxter det finns som jag inte visste fanns ens?!?! Så många olika färger, varianter av klassikerna. Och alla jättar!! Så fort det står XL bakom nåt namn vill jag köpa den. Gaaaah.
Jag kan sitta en hel dag och drömma mig bort i växter. Vad jag ska jag beställa när jag börjar?
Åh vad är det för cool? Åh vilket bra pris på en sån. Åh sånt där säljer ju bra. Åh en sån där har jag alltid velat ha. Åh en svart blomma!!! Åh instragramvänlig! Åh en sån där gillar tanterna! Åh trendigt! osv osv.
 
 
Men jag måste ju lugna ner mig. Kan inte köpa hem varenda sort. Särskilt inte direkt. Särskilt inte i augusti. Då är väl folk inte riktigt hemma från semester än och krukväxter är det sista man tänker på.
Får välja nååågra favoriter. Kommer bli... tricky. 
Ska göra första beställning lungt och försiktigt.
 
Jag hoppas verkligen folk ska älska att köpa krukväxter hos mig sen så jag får ta hem mängder med spännande sorter. En och annan kommer hamna hos mig. Mina fönster ekar tomma. Och det lilla jag har kvar tog illa vid sig av flytten.
Till att börja med ska jag nog hålla mig till instagramblommorna och tantblommorna och ett och annat wildcard. 
 
 
Det jag känner mig mindre taggad på är uteväxter. Ja nån sån växt bör jag väll ha.. Jag vet inte varför det känns så svårt. För jag gillar ju att göra fint ute! 
Men just såna där engångsblommor tagetes, dahlior och chryssbollar... Inte min grej.. inte min grej. Förlåt. Ska bättra mig. Så fort jag kommer till den delen av listan typ scrollar jag fort igenom. 
Kan inte de latinska namnen på uteblommor, kan bero på det också, så vet inte vilken växt det handlar om.
 
Jag har helst perenner och ätbart på balkongen men jag driver ju inte precis en handelsträdgård, har ingen plats för allt. Perenner går bort.
Skönt jag börjar lagom till utesäsongen tar slut men nästa år. Ujuj...
Mm det blir nåt nytt för mig att bita i. 
 
Det enda jag nog kommer beställa för mycket av nu är alunrot (perenn jag erkänner). Har alltid gråtit över att vi inte haft på tidigare jobbet. Så snygg! Och nu får jag en lista på alla möjliga färger...(plats för dreggel) Kan hända jag blickar mest åt de riktigt mörka!
Jag har till och med lärt mig det latinska namnet nu så jag vet vars jag ska scrolla långsammare i uteblomsdelen.
 
Visst allihopa?! Vi kör på alunrot på trappen i höst istället för chryssbollar? Lila, svart, lime, vit, röd, grön, orange.. jag har allt! Ni kan gissa hur min balkong kommer se ut om jag får ordning där nån gång. 
 
Mer alunrot åt folket!!!
 

Promenader..

Allmänt / Permalink / 0
Sommarn levererar verkligen. Allt utom regn. Mina axlar är förevigt svedande.
Vi har hunnit besöka alla badstränder här omkring nu! haha.. överdrivet talat, vi har inte badat så mycket. 
 
Jag har dock inte badat något ordentligt. Tagit några simtag. Känner aldrig riktigt att det går. Jag och Orhan pratade om just det idag att man blir låst där vid stranden. Man får inte med nån av barnen ut och det är lite nervöst att sitta ensam med tre barn då de gärna drar åt varsitt håll. Om en av oss skulle få simma ut själv en stund alltså.
Saknar lite att bada lite. Fritt! Simma runt själv en stund. Inte stå med vatten upp till knävecken och bränna axlarna. Eller jag spenderar mest dagarna på stranden med att gräva med barnen. Slott och gropar. Orhan undrar varför jag gräver så mycket. Ehm.. det är ju det man gör på en strand!
Men det kommer en tid för långa självständiga simturer.
 
Inga bilder idag men en gammal från rätt sjö i alla fall! haha. Snygg man och snygg katt. (Om ni ser den sistnämnda!)
 
Idag var vi på ekudden, så var den badplatsen avklarad också.
Vi promenerade dit eftersom vi har körförbud på bilen. Haha eget körförbud alltså. För att spara slantar. Ja nu räknas alla slantar! Vi har varit väldigt duktig på att spara senaste halvåret måste jag säga. När man väl verkligen MÅSTE spara. Då finns det pengar. Sparar man lite flyktigt till ett obestämt mål. Då blir inget sparat. haha
Det är inte dumt heller att låta bilen stå. Bra för kroppen! Tog 40 minuter typ till stranden med våran hemska barnvagn med punktering på ett däck! Med eller utan ett barn på axlarna. haha... 
"När man bor i stan så promenerar man!" säger jag till barnen när de undrar varför vi aldrig tar bilen haha...
En sån promenad skulle man ta varje dag. Orhan började dessutom dagen med en 8 km lång prommis. Idag var starten för hans nya liv. 
Till top