Kan man ha för många dörrar?

Allmänt / Permalink / 0
Varje dag fylls av roligheter. Barnen kommenterar varje dag med att det var en härlig dag och till och med den bästa dagen någonsin. Idag lekte vi i lekparken och matade änder. Natte vill se på den gamla kyrkan här men när vi passerade verkade det vara begravning så det får bli en annan dag.
Semestern har börjat. Känns ju inte riktigt som semester då det finns en del att fixa, jag kan inte helt släppa att jag ska öppna butik liksom haha... Särskilt babs kortterminal gnager i bakhuvudet på mig och gör mig megastress när det byggs på med nyauppgifter. Skulle varit gjort för länge sen men det har ju krånglat.
På Måndag får jag ta det, för jag klarar det inte själv, så nu släpper jag det över helgen. (försöker släppa det!) 
 
 
Igår var vi bland annat på loppis. Först och främst i jakt på soffa. Ja vi är sofflösa och har inte råd med ny just nu så nåt billigt tjafs tänkte vi oss så länge.
Hittade en loppis utanför Mariestad.. Hennings loppis. Den låg mitt i skogen och tänkte vi kunde kolla där. Fanns inga soffor av intresse dock. Mycket smått och gott så tips för den som gillar loppisar. Men jag kikade inte noga utan tittade ju just efter möbler. (Finns annat vi saknar med) Såg lite lådor av intresse... hehe (till butiken alltså)... men tyckte det var lite dyrt.
Utanför fanns några extra utrymmen och där fanns värsta skattgömman. Det var Orhan som ropade på mig.
"Det här tycker jag är fult så då gillar du det säkert!" (veeeerkligen roligt att titta på inredning med Orhan! Saknar någon att bolla med.)
Rummet var hur som helst fullt av gamla fönster och spegeldörrar. Kan man motstå?
Mannen på loppisen erbjöd sig till och med köra hem det till mig när jag ville ha det. Tyckte det var lite dyrt och stod länge och funderade över om jag skulle ta en dörr medan jag valde ett fönster som jag i alla fall kände mig säker på.
 
Tillslut slog jag till på en dörr. Lite spontan får man vara och jag vet ju att de kostar en del. Inte stor chans att jag springer på nåt billigare.
Så nu har jag två dörrar, en äkta gammal och en fejkis hehe. Den äkta var brun så får se om jag ska putsa lite på den sen eller om den ska få vara så.. Tänker ha det ena som bord. Får se. Uj det var ett spontant inköp. Vet knappt hur den ser ut. Den var.. ehm begravd under fönster, grejer och nån himla maskin från 1800-talet. (Sa anikvitetsexperten Petra!)

Revision och babs

Allmänt / Permalink / 1
Besökte revisorn idag och kände mig plötsligt hemskt liten.
Jag klarar aldrig det här.
Helt obefogade tankar egentligen för det hon sa var inget nytt och jag har ju gjort allt sånt där förut.
Dessutom är revisorn granne med butiken. Kan ju skutta över dit när som när det känns förvirrande.
Men det var bara en känsla jag fick där och då. Det gick ju bra. Trevlig kvinna. Ska träffas igen senare om fakturaprogrammet. Frågade om det inte var smidigt att använda samma program som bokföringen. Och klart det var det. Plus i kanten att få hjälp med att lära sig det.
 
 
Känslan av attvata för liten för detta gick över när vi besökte blomsterdrömmen senare. Haha. Hon har rea nu och det verkade som det sålts en hel del. Hörde folk kommentera hur urplockat det var.
Klart det känns skönt att köpa upp ett mindre lager. Litet lager skadar inte alls. Vissa saker behöver jag ju likväl.
Men om lagret skulle kosta mindre än planerat vore en trevlig överaskning också. Liten slant extra som startbudget skadar inte.
 
I morgon ska jag dit igen och kolla kassa och sånt. Och träffa en leverantör. 
Sen måste jag ta itu med babs. Nån typ där slarva bort mitt papper så det kom sent, mitt i flytten, och jag får verkligen inte till tiden och orken att göra klart det. Har dessutom inte internet än. Och det är krångligt och de erbjöd sig att ringa och hjälpa till att fylla i men jag har bara missat deras samtal. Och vad spelar det för roll när jag saknat dator. Haha...
 
Känner mig lite småstressad nu.
Det bara närmar sig...

Nytt hem

Allmänt / Permalink / 1
Så. Nu bor vi här.. i Mariestad.
Typ. Känns inte riktigt som lägenheten är vår än och det är den inte. Haha vi "lånar" nyckeln från nuvarande ägare. Andra juli är den ju helt vår!
 
Idag har vi fixat och donat hemma för att få allt någorlunda klart.
Lite svårt då vi saknar möbler. Haha känns som vårt liv i ett nötskal. Vi gör aldrig riktigt klart nånstans för vi saknar nåt. Alltid nåt rum som aldrig känns riktigt mysigt. Sen är kanske inte möbler de vi helst spenderar på. Vi vill ha fint men finns ju så mycket annat kul. Så det ordnar sig långsamt. Och vi bor aldrig kvar tillräckligt länge.
 
Kommer nog ta ett tag att vänja sig vid livet också. Haha. Vi har bott i skogen med några lugna grannar som typ aldrig varit hemma. En koltrast som sjöng. Så var livet förr.
Nu bor vi vid en stor gata i stan. Yeey.. det dundrar förbi lastbilar, tonåringar med hög volym i bullriga bilar, bilar som tutar, motorcyklar osv osv. Oväsen liksom.
Jag vet att om några veckor hör jag de inte längre. Man vänjer ju sig. Grannarna hörs förresten inget!
 
Och att ha grannar så nära inpå man inte känner. Tidigare grannar bjöd på kaffe eller slog sig ner och pratade om vi råkade vara ute samtidigt.
Här kändes det jätteudda att vara på balkongen när det plötsligt stod en snubbe precis nedanför. Haha. Förutom för Jesaja då som stack näsan genom räcket och råglodde endast iklädd blöja.
Man vänjer sig!
 
 
Petra-stadsbo
Ni får se lägenheten när den är någorlunda i ordning.. typ...
God natt
Till top