Mogen och kunnig

Allmänt / Permalink / 0
Har alltså haft en praktikant nu två veckor och alltså det är en märklig känsla. Samma när jag tidigare blev nån sorts rådgivare till ett ungt företag?
"Pft. Jag kan väl inte ge råd. Jag gick ju nyss gymnasiet!"
 
Men det är ju inte sant. Jag är ju gammal. Gymnasiet ligger typ 10 år bakom mig. Otroligt.
Dags att jag axlar min roll som vis vuxen som kan vägleda de unga.
Efter år av erfarenhet och lärdomar liksom.
 
 
 
Har ni tänkt på hur hjärnan ändå ställer in sig på jämåriga. Att man liksom vet det trots att jag tycker mig vara densamme i mitt inre.
Jag menar. Som 13-åring var ju unga killar skitsnyggt. Nu ser de ju ut som småpojkar. Hur gick det till?
För nån vecka sen trodde jag att en kvinna var i min ålder. Vi hade saker gemensamt typ ju. Och hon visade sig vara 40!!!! Är inte mamma typ 40 liksom. Haha
Och även om jag vill tro att jag nyss gick gymnasiet. När jag pratar med dessa tonårstjejer så känner jag mig hemskt mogen. Det märks på nåt sätt ändå att de är yngre. Känner mig inte nervös och fnittrig som då när jag var tonårstjej. Jag har övertaget på nåt sätt....
 
Fattar inte att jag blir äldre va! Mogen och vis. 
Hur blir det sen när man blir 50 va? Är det då det börjar gå utför och ungdomen har bättre koll på vad som är på g? Oavsett om det är sant eller ej. Ingen som vill att jag är ledare då inte? Erfaren, envis och fast i gamla spår. 
Jag känner ju själv att jag hellre pratar med en jämnårig nu än en äldre om framtidens trender och vinnande strategier för butiken.
Ska njuta av att vara på topp. Eller?
 
Oj vilket spårat inlägg. Jag har en praktikant alltså och är en rådgivare till ett ungt företag.
Moget.

2 år

Allmänt / Permalink / 1
Lillplutten blir två år på Söndag! Galet. Han som fortfarande är en sån bebis! 
 
Inte så mycket ord än men det hindrar honom inte från att vara så galet pratglad! Personalen på förskolan tänkte att han kanske pratade andra språk eftersom det ibland lät så. Och eftersom han pratar så mycket.
Men njae.. Han säger No och Mommy! Det är det enda engelska jag vet att han drar sig med.  Få ord. 
Han kör mest med "Atti" det ordet funkar på allt. Jag har ingen aning vad det betyder. Han använder inte heller samma ord då han vill samma sak. Är han törstig säger han ibland "bibibi" eller "Atti" eller "Oh no no bobi bo"
Som förälder förstår man ju bara. Men för andra måste det ju vara omöjligt!
 
Han är duktig på teckenspråk också. Han pratar säkert mer tecken än jag märker eftersom de älskar sånt på förskolor.
Nån morgon pekade han hårt på mig, vinkade att jag skulle komma, och pekade på kylskåpet. Solklart!
 
 
Full fart. Springer och far.
Solsken för det mesta men blir det inte som han vill blir han tvärarg. Då blundar han och snörper på munnen. Tittar snett på en och sänker ögonbrynen lååågt. Eller kanske går och ställer sig i nåt hörn.
Ibland kan han bara sänka rösten och säga något aggressivt till en på sitt egna språk. Sällan vet man vad man är skyldg till.
Ibland står han framför spegeln och grälar på sig själv och ger sig en och annan rak höger. Mycket märkligt.
Men blir lika snabbt sitt vanliga solsken igen!
 
 
Kramgo. Kryper ner hos en på morgonen och ligger och klappar på ens mage. Eller ger en stor bamsekram när man kommer hem och säger. "mmmm mammy!"
Slänger slängkyssar omkring sig när han säger hejdå.
 
Sjunger massor. Oj vad han sitter och sjunger. Några favoritsånger är "babyshark" "Let it go" och "No no no I don't want to ew" (Vet inte vad den sista heter. Jag och han brukar sjunga den i duet. han som mamma och jag som bebis!)
Senaste tillskottet är tipp tapp.. då de övar för nåt luciatåg haha.
 
Han älskar att titta på en bild från bröllopet då vi och våra föräldrar står samlade. Då och då tar han ner den. Sen sitter han där och berättar vilka alla är. "Mommy, papa, babo, memme (Nonne på Jesaja-språk) , mofa, mommo"
Ja seriöst. Det måste ligga på listan över hans hobby. För den bilden tittar vi på varje dag.
 
Djur! Leka med djur. Ställa djuren i hög eller fint uppställda. De går runt och vrålar. Böcker om djur. Peka på alla min tavlor med katter och säga mjaov.
Ja djur. Kärlek på djur! 
 
Framåt och gillar förskolan. Så skönt med såna barn. Tror han är rätt framåt. Inte blyg för nya människor. Och när han kommer till förskolan ska han alltid göra entre med stil. Antingen går han fram lite på sniskan och himlar lite med ögonen innan han kutar iväg och skrattar ihjäl sig. Eller så kröker han på ryggen och göra några små steps in i lokalen. Eller förvandlas till en katt tillsammans med lärarn. Han och en av lärarna har någon speciell relation. Sällan jag känner mig som en skurk när jag lämnar honom.
 
Han är helt enkelt världens sötaste och goaste! Det kunde man inte tro när han kom ut och såg ut som världens suraste gubbstrutt. (Han var seriöst inte söt som nyfödd! Natte och Gabriel kom ju ut som två små sötnötter med ubergulliga knoppnäsor. Och Jesaja...Annorlunda!)
Jag tror att för varje barn så åldras de långsammare. Minns Natael som en mycket försikommen tvååring. Som pratade hejvilt och var mycket förstående och med.
Gabriel... ehm... Gabriel var arg. Han var ju två år typ igår! Han var som ett enda stort trotsmoln! Ändå ganska stor. Man kunde ju ställa krav på honom. Även om han aldrig gjorde som man sa.
 
 
Jesaja. Min sista, älskade bebis!
I helgen blir det kalas kombinerat med första advent! Adventsparty. (Eftersom han inte har några större önskemål så hehe)

Kransar

Allmänt / Permalink / 0
Kände i morse att oj vilka generösa erbjudanden jag gjort. (Har köpt annons i tidningen) Fast... Sist jag annonserade erbjudande. Vilka jag ju tjänar ytterst lite på. Så köpte folk som kanske just de varor jag hade på erbjudande och passade på att köpa en annan grej också. Så tjänade ändå på det.
 
Idag handlade väldigt få annonsvarorna i alla fall. Det var mest kransar! 
Ja oj vad kransar det gick. Har stått och matat hela dagen! Och har ändå inget överskott nu. Vill ju att det ska se fullt ut där ute. Finnas ett utbud. Inte två kransar bara.
Galet. Hade ingen aning.
Vill ju ha ett lager för själva skylthelgen men får se. Kanske får börja tidigare då.
Får ju så ont i ryggen av att bara göra sånt hela dagen bara och annat blir försummat.
Och jag ville hinna hitta på nåt coolt i skylten. Får se hur det blir med den saken haha..
 
 
Min stackars praktikant har bara fått binda kransar nu i veckan. Men jag tror hon får göra nåt annat i morgon. Kul praktikplats.
"Jag stod och matade kransar! Så tårarna rann och händerna fick sprickor!"
 
Dagens märkligheter.
- En kvinna sa att mina hyacinter var billigare än icas. (What?)
- Fick en beställning från Warner bros. (Ofta)
Till top