Skördefest

Allmänt / Permalink / 0
Så var den skördefesten gjord. Ska sätta mig och skriva på måndag vad som gick åt. Så jag minns till nästa år. Hade ju ingen koll på vad jag kan vänta mig. Ett litet hum från tidigare ägare men. Hela detta året blir nytt och utforskande.
 
 
Gick fint idag. Lagom mycket folk. Man hade tid med varje kund och det var som någon i butiken hela tiden. Skulle vilja ha så mycket folk varje fredag och lördag typ. Det är mitt nya mål. Hehe
Fick lite nya följare på instagram. Yey... Bara en sån sak. Några gillade butiken så pass att de vill se mer.
Hade öppet två timmar extra. Vet inte hur värt det var. Kom typ 2-3 pers då och handlade haha. Kanske om man annonserar mer om det. Men får fundera om jag struntar i det till nästa år.
 
Sålde typ lite mer än hälften av det jag köpt i uteblommor. Tror jag... Ska räkna ordentligt på Måndag. Men det gör inget att det finns kvar till nästa vecka. Med tanke på att jag sålde det galet billigt nu.
Folk köpte mycket annat också. Kransar, buketter och lite krukväxter. Och fick en spekulant på min jätte-Alocasia. Får se om den går framöver! Mycket kul!
 
Nu helg! 

Sjukdomar och bud

Allmänt / Permalink / 0
Från en sjukdom till en annan. Eller Jesaja hade ögoninflammation för ett tag sen. I veckan var det Nattes tur och nu verkar Gabriel fått någon släng av öroninflammation. Allihopa rätt milda verisioner dock. Har inte känt att det behövts nån hjälp.
 
Men så segt. Jag är glad att jag inte är förkyld längre och hoppas innerligen jag inte får nån inflammation någonstans!!!
 
Men man vet att barnet är dåligt när det ber om att få lägga sig. Då menar jag ett mycket specifikt barn som jag normalt varje kväll får tvinga i säng efter flera diskussioner, få mottaga lite hot och glåpord och slutligen hålla fast i sängen tills han lugnar ner sig eller låta honom var vaken tills han däckar någonstans!
Nu bara.
"Kan vi sova mamma?"
"Va vad sa du?"
 
 
Orhan är ute och kör fredagsbuketterna. Det var lite det här jag oroade mig för innan. När Orhans pappa åkte tillbaka. Att vara utan bud. Men det har gått bra. Visst det är extra kvällsjobb. Men varken jag eller Orhan har bråkat nå särskilt. Vilket vi brukar ha en tendens att göra. (två aggressiva själar) Varit trötta och irriterade. Nej inget sånt. Allt bara flyter på.
Jag är så tacksam. 
Men jag hoppas kunna anställa ett bud framöver eller hitta en bättre lösning. För det är skönt att veta att kvällarna alltid är helt lediga.
En dag i sänder! När Orhan strax kommer tycker jag vi ska ha lite fredagsmys!
 
Taggar i morgon. Gick helt ok. Var en hel del som kom på grund av annonsen. Och flera som gick och funderade och skulle återkomma. Så hoppas på mer folk i morgon när marknaden är på torget. Om det inte kommer någon blomstervagn som säljer höstväxter 10 för 100...
Pft...

Skriva kort

Allmänt / Permalink / 0
Skriver ju en del kort via förmedlingar från euroflorist. Och det är lite spännande. Så många historier som gömmer sig där.
Visst. Många grattis på födelsedagen! Men också folk som ber om förlåtelse, folk som är så galet nykära att de får ont att vara ifrån varandra, folk som förlorat någon, folk som ska berätta en liten historia. Då känns det lite ärofyllt att dela ut buketten med kortet. När kortet bär på ett viktigt meddelande.
 
Det sista är lite segt. De köper inte till något kort och då får de ett litet,  litet kort. Jag tänker ju inte bjussa hur mycket som helst! Och så förväntar de sig att jag ska få plats att skriva en hel berättelse.
Typ.
"Grattis Agda på din 80-års dag. Hoppas du fått presenten vi skickade med posten tidigare i veckan. Vi är ledsna vi inte kunde komma på kalaset men hoppas ni hade det trevligt. Johan med familj kommer på lördag. Vi hörs framöver. Ha det gott. Älskar dig mest! Puss och kram Liselott och Johan och Ante, Svea och Lisa och lille Tomtom!"
 
En sak till. Jag rättar ALDRIG felstavningar. Tänk på det när ni skickar blomsterbud! Vet att fler tänker som jag. Vad vet jag om det fanns ett internt skämt dolt. Och ibland är det ju lite charmen. Om det är från någon som är dålig på svenska till exempel!
 
Får skriva på olika språk också. Det är alltid lika spännande. Än så länge är finska svårast. Jag kollade på pappret och skrev ett annat ord på kortet. Jag fick som inget flow i det hela. Fick titta bokstav för bokstav. Till slut skrev Orhan istället.
Tyska, Albanska, Thailändska mm.. fine! Men finska!! Svårt!!!!
 
Mitt jobb är så roligt!
Till top