Föda lätt eller hårt!

/ Permalink / 0
God natt gott folk!
Har sett film och njutit av go-fika. (Risifrutti och två tekakor med massa grönsaker och skinka. mmm!) Nu är jag sannerligen trött!
Jag och Orhan kollade också på två födselvideor. Har blivit väldigt intressant på sistone. I alla fall för mig. Orhan tycker det är dötrist. Men han tittar för min skull!
..
Såg en video med en tjej som tagit.. vad het de.. Epidural? Sånt där smärtstillande.
och det var rent den töntigaste födsel jag sett. Hon kunde lika gärna gått på toan och skitit! Är det verkligen så lätt!
Först låg hon bara där och fnittrade med sin man. Pratade babyspråk! (Hon var lite barnslig!)  Och han tittade på skärmen där man hade koll på värkarna. 
"Oj hon har en värk nu medan vi talar!" sa mannen.
Haha..
och så plötsligt kom barnmorskan in och sa att hon nu var öppen nog för att föda.
"Yeeey" sa tjejen och såg exhalterad ut. "Nu ska vi få bebis!"
Hon var sminkad och fin dessutom så allt såg ju ut som en komedi!
Barnmorskan lyfte upp hennes ben eftersom hon inte kunde röra eller känna dem själv! haha. Tjejen bara satt och skämtade och krystade lite och pratade med doktorn om örhängen!
Sedan.. Ungefär krystade hon fem gånger och bebisen kom ut!
Hon var lika trött som efter att ha bäddat en säng!
Här läser man snack om att föda är som ett maratonlopp..
..
Man vet inget och får inget veta!
..
Jag funderar på det ibland. Medicin eller ej. Känns lite fake att inte känna värkarna. Ligga och fnittra i en säng. Varför ska man vara så vek när kroppen trots allt ska vara gjord för det? Eller?
O andra sidan slipper man smärtan. Fast smärta. Det känns allvarligt talat som det minsta problemet!
Sen känns det obehagligt. Att jag inte ha kontroll... eller. Någon annan måste tala om för mig vad som händer och hur jag ska göra för att jag är bortdomnad?!
Har också läst att det kan ta längre tid och att man lättare spricker upp eftersom man inte känner värkarna.
Men lägg av... Längre tid. Hon födde på 5 minuter!!!!!
Jag har tack och lov massa tid att fundera!

Min mage i vecka 15+5.

/ gravid, mage / Permalink / 0
Förlåt för ännu ett inlägg om att jag inte går upp i vikt, blir större eller ser särskilt gravid ut. Men jag finner det lustigt!
..
Fin röd linje a la byxa!
..

Orhan kommenterade igår. "Men du blir ju inte gravid. Du ser ju bara smalare ut."
Jag tror det beror på att min mage är spänd och inte pluffsig längre! Men den kommentaren fick mig att spendera kvällen med att kolla på andras magar i ungefär samma vecka som mig på internet. Och galet. En del är jättestora. Eller jättestora. Men där finns en kula. Man kan se att de är gravida även med kläder på. 
Varför ser inte jag ut så?
Kollade på olika forum och hittade snart massa andra tjejer och kvinnor som frågade samma sak. 
"Jag är i vecka 15, varför får jag ingen mage?"
"Jag är i vecka 17. Min syster säger att jag inte ser normalt gravid ut och att nåt är fel på mig!"
"Jag är i vecka 14. Alla andra har så stor mage men för mig syns det inte alls!"
..

Helt omöjligt att ta en vettig bild med webkameran. Armen kommer i vägen och jag måste stå lite böjd för att nå bra... Konstig vinkel. Men ni ser. Ser ni någon bebis? Kunde lika gärna vara frukosten! XD Eller min vanliga brist på magträning!
..
Skrattade lite åt det hela och berättade för Orhan. Nu tänker jag ligga och gotta mig åt att ha en liten mage! När andra har svårt att resa sig ska jag minsann skutta runt här hemma!
När andra får besvär och smärtor spelar jag bandy!
Det enda som är trist är väl kanske att jag inte kan ta en cool gravid-bild någon gång. Ser ju bara ut som jag är lite rund eller har ätit nyss!
Fast vad vet jag. Den kanske tvär-växer i vecka tjugo osså är jag större än störst!
Vet egentligen inte vad jag hoppas på. Det enda jag oroar mig för att är att jag ska spricka upp från naveln till röven när jag föder!
Allt det andra. Go for it! Du får ligga hur du vill i min mage unge fru/herr Gashi!
När började ni bli stora?
 

Mio min Mio!

/ Permalink / 0
Har idag och igår sett på ännu en Astrid Lindgren film. Mio min Mio.
Tror jag bara sett den en gång så storyn är för mig rent av ny. Jag minns bara början. Hur han hade det svårt och flög genom rymden och såg sin pappa.
Resten känner jag inte alls igen.
..
Jag trodde ju helt säkert filmen var svensk. Filmer om Astrid Lindgrens historier kan ju inte vara osvensk. Eller hur? Haha..
Men när.. vad heter han. Christoffer? christian? Bale? Dale? Han som spelar Batman dök upp som kompis så började jag fundera. Kan han svenska?
Och senare även han som spelar Sauroman i sagan om ringen. Han kan väl inte svenska också.
Att filmen var dubbad det fattade jag snabbt. Så osynkat ljud. Plus att det var knattarna och farbror Joakims röster från Ankliv! hahaha...
Jag försökte nästan hela filmen läsa på deras läppar vilket språk de talade. Om det var svenska på riktigt, de kanske gör som italienarna. Dubbar för bättre ljud!? svårt var det. Engelska är alldeles för likt om det var det och när dubbningen är osynkat blir man ju så förvirrad i hjärnan!
..
..
Fick läsa om det hela på wikipedia och såg att det är en Sovjetisk, Nordisk, Svensk, Brittisk filmatisering. Men att Sverige hoppade av i slutet till-och-med! 
Storsatsning var det. Dyraste fimen ever som fick världens sämsta respons! haha Klantigt! särskilt den svenska dubbningen! hahaha...
..
Jag tyckte inte den var så bra heller. Tycker det är lite lustigt hur det känns som vissa delar kommer från andra såna här typer av filmer. Narnia, sagan om ringen, Harry Potter... 
Astrid Lindgren kan ju omöjligt ha läst Harry Potter men resten så.. haha.. Fast sen liknande också bilder från filmen de filmerna! Märkligt!
Storyn var.. för snabb? De gick från klarhet till klarhet. Vet inte om det är hon som skrivit det så eller om de i filmen har kapat den för hårt?
Bröderna Lejonhjärta är mycket bättre! haha
 
Till top