Gråt inte över spilld mjölk!

/ Permalink / 0
Inget kalas utan kras? Idag är det valborg och även om jag inte firar det på något sätt verkade Tamar vara i gasen.
I påskas fick hon en kyckling från påskriset. Förutom det stal hon några också! Och hon älskar dem!
Idag lekte hon tydligen lite för vilt för plötsligt kom hon inrusande i köket och kort därefter hörde jag en rejäl kras. Trodde hon råkat välta en hel hylla eller nåt.
Men det var bara ett litet bord där våran fina eldslykta stod! :/ Allt glas var trasigt. Lite tråkigt förstås. 
Men jag tycker ändå det är skönt hur avslappnad man kan vara. Så länge det inte är jag som förstör något så kan jag sucka lite och bara rycka på axlarna. Det var ju inte med flit. Skulle det vara jag dock som förstörde den kanske jag hade börjat lipa eller nåt hahaha...
Kycklingen hamnade väl för nära bordet och Tamar gjorde ett av sina superryck och flög in i det, ganska ostabila bordet a la ära vara gud i höjden detta har jag gjort i slöjden! sånt händer!
..
 
Den skyldige gömde sig på säkert avstånd för att se på medan jag städade.
..
Blev till att plocka glas. Funderar på om man kan göra något annat snyggt med det?
Antar att man kan elda i lyktan ändå även om det inte är glas runt. Kanske mindre skyddat förstås. Tänkte att kanske var det lika bra. Hade den stått där tills vårat barn blivit lite äldre hade kanske hen vält bordet och fått glaslyktan i huvudet. För jag antar att ett barn inte är lika snabbt som en katt. Fascinerande hur Tamar hann välta bordet och springa och gömma sig i köket innan allt föll i golvet! haha...
..
Sen efteråt började tamar bli väldigt kelig. Om det var något form av fjäskande som ursäkt eller glädje för att jag kröp runt på golvet med henne, det vet jag inte.
På sista bilden ser vi kycklingen. Ja tycker vi lägger skulden på den! 

Ingen bryr sig om mig!

/ Permalink / 0
Bebisen tog verkligen slut på alla krafter i förrgår när den sparkade runt nåt galet. Nu har den legat väldigt lugnt sen dess. Den vaknar till ibland och ändrar ställning typ. Trippar lite på mina revben.. Men det är allt. Sen sover den! Noll dygnsrytm?
 
.
Sitter och lyssnar på en pod.. spiderchick.nu om ni har hört om den bloggen. Hon och någon kompis snackar om graviditet. Mycket snack om folks kommentarer. Hur fruktansvärt det är!
Och jag fattar inte! Jag var orolig innan för att folk skulle ta på min mage konstant. Kommentera vad tjock jag var eller nåt sånt. Men nu märker jag att jag inte kunde bry mig mindre och istället undrar jag varför ingen gör just de sakerna? Ingen kommenterar!? Ingen tycker MIN mage är intressant. Ingen bryr sig om att jag är gravid!!!
Jag känner för att ställa mig mitt i centrum och skrika. HALLÅ! JAG ÄR GRAVID! Ingen som känner för att glo  oförskämt på mig eller kommentera en fruktansvärd kommentar?
..
..
Kanske hade jag blivit trött på det om det hade hänt mig. Vad vet jag. Men just nu sitter jag mest och tycker andra gravida är lite känsliga! 
"Några pojkar skrek att jag var stor! Asså så fruktansvärt oförskämt. Vilka idioter det finns!"
"En kvinna kom till mig och sa. Oj vad stor du är. Det kan inte vara långt kvar. Jag kände för att skrika till henne att skita i det!"
eller
"Alla ska bara hela tiden kommentera att jag har en jättestor bebis i magen! Så störigt. Magens storlek har ju inget med det att göra!"

Några klassiska exempel på vad vissa gravida tvingas utstå varje dag! Gripande.. 
 
..
Som vanligt är det Orhans familj som ligger i framkant med att komma med lustiga kommentarer och fundera på kön. Haha.. För dem får jag visa magen i alla möjliga vinklar. Vända på mig och visa upp min rumpa. (mystiskt! haha Men jag har självklart inga problem med att skaka rumpan i webkameran. Med byxor på självklart!) Snacka om sparkar, om hur mycket jag äter och om hur tjock jag blivit jämtemot andra gravida. Och höra sånt där typiskt skrock som finns i mängder runt graviditet. 
Så jag tycker det är lite kul att prata med dem de få gånger de händer och det lilla jag förstår. I alla fall då får jag känna mig lite i centrum med min graviditet! ;)

Tomater och förälderarbete!

/ Permalink / 0
Den flygande gravida kvinnan! Igen, igen skrek bebisen inuti. Det är ju som att vara på Liseberg skrockade den lite för sig själv!
..
Sitter och krånglar med föräldrapenningen. Åååh vad jag blir trött på det hela. Jag vill aldrig mer behöva räkna eller förstå. Det känns som jag inte fattar någonting. Men måste förklara och fixa allt för Orhan som fattar ännu mindre.. haha... Försäkringskassan är inte sitt tydligaste med nåt!
Jag anser att jag bara borde få allt serverat. Att de borde fixa allt åt mig och Orhan. Jag menar. Det är ju just jag som är gravid och lite trött i hjärnan!
Mattelektion efter mattelektion... Och jag blir då verkligt tjenis med chefen. Hela tiden måste man ränna. Känner mig som en störig person haha... XD
..
..
Glömde ju föresten att lägga ut bilden på våran fantastiska balkong i inlägget där jag hade rundtur i lägenheten! Man undrar ju.. Hur kunde jag! Vårat bästa ställe liksom. Där vi ska dricka te och äta harsyreparfait!
Just nu är det kanske inte mycket för världen. När vi blir rika ska vi köpa nåt att sitta på haha.. Och jag ska göra fint med blommor. Men det är ju lite tidigt än! ;) Orkar inte springa ut och in med en hel trädgård liksom! 
..
Se så jag posar. Som gjord för en artikel i trädgårdsnytt. Bloggerskan Petra odlar egna tomater på balkongen. "Det ger mig en sån frid att får jord bakom naglarna!!" säger hon och klipper lite bland kryddorna!
Fina tomatplantor va? haha.. det hade jag också tyckt om de var en busktomat kanske.. eller en väldigt otjyvad normal tomat. Men nu är det en ampeltomat och vad jag vet ska de INTE vara höga haha... XD
Men skit sak samma. Tomater lär jag ha till sommarn! ;)
Till top