Saknad av västerbotten

Allmänt / Permalink / 1
Dags för flytt igen. Suck på det. Men nu lär vi nog bli kvar på samma ställe längre. Lägenheten är stor och går att förändra ifall pojkarna vill ha egna rum. Nära till familj. Jag har jobb jag inte lär avsluta inom kort. (Döh) Orhan ska nog kunna fixa. Fast vem vet med livet...
 
Längtar mest bara. Fast samtidigt... ja lite sorg att lämna Bygdeå. Igen.
 
Här hade vi vårt första hem tillsammans. Just här i Dalkarlså. Påbörjade vårt liv tillsammans på riktigt.
En lycklig tid med mängder av promenader och lite pengar. Kärlek.
Och nu har vi byggt upp ett större kontaktnät. Barnen trivs. Jesaja kom till världen. Vänner nära!
Så det är som hemma här. Här kommer en lista på vad jag kommer sakna med just att bo här!!
 
- Naturen. Älvarna... särskilt dalkarlså är ett paradis på sommarn. Grönt och vackert! Fiske!!!
 
-Indisk restaurang. Nog för att det finns i mariestad och skövde. Men den i skövde var ingen höjdare och ingen av dem har ju buffe!!!
 
-Släkt. Saknar familjen just nu och väljer nog alltid dem först men lite kul är det ju med andra släktingar i närheten! Har inte bott så nära släkten på länge höhö
 
-Knutsson. Våra vänner. De kommer jag sakna. Hoppas de flyttar neråt med men lika nära blir det ju aldrig. 
 
-Bo på en herrgård. Alltså. Barnen kan leka fritt. Vi bor i en lägenhet i skogen med sköna grannar. Perfa liksom.
 
 
 
-Mina arbetskollegor. Känns lite segt att jobba utan kollegor nu framöver faktiskt. Särskilt när jag trivts så otroligt bra med dem jag har nu på buketten mariedal. Allihopa. 4+ (finns ju fler men har jobbat mest med fyra!) helt olika personligheter. Så otroligt trevliga att umgås med! Roliga dagar på olika sätt beroende på vem man fått jobba med. Älskar det!
 
- Hjortron. Känner att jag inte riktigt hann plocka så mycket hjortron som jag borde. 
 
 
 
-Dialekten. Mysdialekt... eller tja kanske inte just precis umeå fast i butiken stöter man ju på flera olika västerbottniska dialekter. Jag har lärt mig flera nya ord jag faktiskt inte kände till.. Haha älskar att Natael säger 'vars' och 'sju'. Snart blir det 'gött' och 'schu' istället antar jag.
Suck
 
-Förskolan. Har faktiskt lite ont i hjärtat då jag hör Natte tala om sin bästis. Och jag gillar förskolan här. Vars hamnar barnen nu?
 
En positiv lista kommer framöver! :)

Rickleån

Allmänt / Permalink / 0
Vi var dit tidigare i veckan för att se om snön smält bort så man kunde ta sig dit smärtfritt och hänga där på nån kvardrat. Och snön var borta.
Så idag for vi dit. Nu ännu mindre snö. (Snart är den borta!!! :D :D ) Även om kanske vädret inte var det mest fantastiska. Det är bara fantastiskt när jag jobbar haha.. Regnmolnen hopade sig runt om oss men enligt yr.no skulle det inte regna just där, just då så... haha...
Lite kyligt men regnar det inte så ska man väl inte klaga. Det är skönt att vara ute.
Grillade lite, tittade på vattnet och sen lekte vi kurragömma.
Nu kan man sitta inne och slappa vid teknologin med gott samvete! hehe
 
Nu kan det bara bli bättre!

En vårflod

Allmänt / Permalink / 0
Det sa verkligen bara pang så försvann snön. Typ.. snaaaart. Det är nära nu för det går ju som bara fortare och fortare.
Nu är vi i det där läget där man på morgonen fryser ihjäl och på eftermiddagen svettas ihjäl. Ja särskilt jag eftersom jag inte äger en vårjacka. Så för att inte förfrysa på morgonen tar jag på mig vinterjackan. Och påväg hem rinner svetten.
 
Älskar att man nu kan se ån nedanför huset från fönstret. Det hör inte till det normala. Den är snarare som en bäck i en djup grop längst ner på ängen utanför huset. Men nu. Nu är det en flod! Som når upp till kanten.
Måste absolut ta en promenad dit och titta med pojkarna när det strömmar. Får hålla i dem hårt så de inte trillar i och flyter bort.
Vill gå och spana på tranor med pojkarna också. De brukar samlas utanför Bygdeå. Så tänkte man ju kunde gå dit. Behöver inte gå så långt heller. Såg att två stycken har bosatt sig på en äng här bredvid. Just nu är ju flera ängar sjöar istället.
Får se om det blir nå finväder. Har lite "lång"ledigt och vill gärna på utflykt!
 
Dalkarlsån i höstas! 
 
Det lyser gult efter vägen till Umeå av tussilago. 
Detta har jag längtat efter!!! 
Folket med. Nu när vi äntligen fått hem penseer i butiken! Då börjar folk fråga efter sommarblommor eller om man kan plantera ut pelargoner nu!
...
Men vad ska man tro. Större blomsterbutiker säljer ju redan sommarblommor. Luras! Gränsen för frost går väl nånstans i Juni här uppe. haha. Sån stress hela tiden. Jag känner mig extremt avig och är sugen på att hålla stenhårt på säsongsgränserna i min butik! 
Får man det?
Till top