Bara så trött på alltihop!

Allmänt / Permalink / 0
Känns som ett stort fett skämt!
Förlåt. Skriver massor om förskolan. Hur kul kan det vara liksom. Men!
..
Jag fick inte ha barnen där för nån hejsan-hoppsan-timanställning. Det blev alldeles för hoppigt och tokigt.
Så jag fick skriva in mig i arbetsförmedlingen. Det ger mig rätt till 15 timmar. Tre bestämda dagar med bestämda tider!
Och om jag jobbar utanför dessa 15 timmar (oklart om de menar övertid på 15 timmar eller utanför de här exakta bestämda tider 9-14 tis,ons,tor!) så har jag rätt till förskola men får betala extra för det!
..
Hur som haver. Slog mig idag att barnen ju självklart inte får vara på förskolan om Orhan är hemma under dessa bestämda dagar!
Så gjorde en liten check på våra scheman.
..
Under 7 veckor som jag har schema nu kunde jag glatt lägga till 2 dagar. 2 DAGAR! Plus en dag på 1 timme
För resten av tiden råkar Orhan vara hemma.
Så det har ju precis exakt blivit så att jag måste vara med i arbetsförmedlingen för att ändå bara ha rätt till just de dagar...tillfällen då jag jobbar.  Vilket jag inte har rätt till utan...
Heeeeeeelt otroligt.
In your face dumma kommun. Var så god. Ett sånt där flummigt tim-schema!
..
MEN varför i hela friden måste jag vara med i arbetsförmedlingen då? Sitta och låtsas söka jobb? är det kul?!
..
..
Tycker det är jättebra att barnen får vara hemma så mycket med oss. menar inte det? Nu ser det ut att bli typ 1-2 dagar i veckan! Dagarna är ibland bara 2-4 timmar långa.
Men kan jag SNÄLLA få slippa arbetsförmedlingen?! På allvar. Måste jag betala allt extra då? Vadå inom 15 timmarna? är det ens ett riktigt svar?!  Jag är nöjd med mitt arbete. Hoppas väl möjligen det inte minskar för mycket efter sommaren... Vad spelar det föresten för roll. är ju fortfarande bara en sån där hopplöst timanställd!
..
Kanske allt ser värre och tokigare ut nu än vad det är. Men just nu är jag sur och trött på att aldrig få ORDENTLIGA svar från de ansvariga! Känner mig stressad och förvirrad! I flera månader har jag försökt förklarat läget för dem och jag förstår fortfarande inte hur det funkar för oss!
Förskolan frågar ju mig hur barnen ska gå och jag vet inte! JAG VET INTE! Press från förskolan, press från kommunen, press från arbetsförmedlingen. Press från jobb.
Jag vet inte...
God natt

Så extremt sugen!!!!!

Allmänt / Permalink / 1
Så hysteriskt sugen på thaimat... eller kinamat. Ja vad kallar man sånt egentligen. Såna där asiatiska restauranger är så flummiga med matens ursprung. Plus att det väl är ganska försvenskat.
Hur som helst.. Det är helt oviktigt. Jag är sugen på detta!!!
..
Sen igår kan jag inte tänka på annat. På kvällen är det som värst. Galet!
Igår sprang jag till Ica och köpte nudlar. Närmsta jag kunde komma.. ja det är just den där natriumglutamatsmaken antar jag!
Samma ikväll!
Men det finns ju ingen sån restaurang här!!!
..
Just nu saknar jag mariestad. fanns tre såna restauranger där om jag minns rätt. Hade lätt kunnat smita ner och köpa nåt..
Men nu... 
Ett gatukök, som förvisso hade besök av nån kinesisk kock eller nåt ett tag, och frasses!
..
Är ensam ikväll. Så kan ju inte ens springa ner och köpa nudlar.
Suck.
Det borde finnas gränser för hur sugen man får vara. Ååå tänk om någon kunde komma hit med lite wook, friterad kyckling, jordnötssås, ris och kanske någon skitstark kycklinggryta! Har ju inte precis ork att ställa mig och börja laga mat själv här. Tror knappt jag har nå ingredienser för rätta smaken...
Bluä... vad ska jag hitta på för att bota suget?
..
Från en kinesisk restaurang i Motala! ;)  Snygg nybliven farsa!

En heldag ute! :D

Allmänt / Permalink / 0
Vi hade tur. Det var precis lika fint idag. Underbart.
Vi har varit igång hela dagen. Nu är det vila och strax ska Orhan iväg till jobbet. Han sover inatt. Lite trist men vi har haft en trevlig förmiddag och eftermiddag! :D
..
Förskolan gick precis lika bra idag. Jag var med Gabriel och fick se hans avdelning. Den var nästan mysigare. :)
Vi var ute och både Gabriel och Natael rusade iväg och sket fullständigt i mig och Orhan. Haha så all personal där trodde det skulle vara noll problem framöver. Natael kallar sin lärare för mamma eller pappa. 
I morgon jobbar ju Orhan så jag får gå ensam med dem dit. Men passar ganska bra eftersom de ska prova vara ensamma. Så hoppas det ska gå fint att jag lämnar av dem en i taget. Jag ska roa mig i personalrummet och dricka kaffe. Låter trevligt. XD
..
Så fort det var avklarat fortsatte vi ut i skogen för att grilla och mysa. Extremt varmt och skönt. Solen brände ordentligt. Förvånar mig inte om jag bränt mig. Jag är ju jämt så korkad och fattar inte att det är soligt. Haha. Tar ett par dagar innan jag inser att man bör smörja in sig.
..
Vi fortsatte sedan till Robertsfors för att handla och slutligen hamnade vi på handelsträdgården här i Bygde, där jag jobbat, och shoppade lite. :)
Väl hemma pysslade jag och barnen lite på balkongen. Ja, Vi tar den ändå. Vi hörde med grannarna och de hade också trott det var vår. XD Otydlig hyresvärd!
Så förhoppningsvis är det ok att vi fixar en liten uteplats där. Får se om hyresvärden blir arg på oss!
..
Kommer bilder från utflykten sen. Batterierna på kameran dog precis lagom till nu! XD haha
Till top