Nyårsafton

Allmänt / Permalink / 0
Nyårsafton. Blir en lugn sådan. Vi har kastat ut granen tillsamans allihopa. Ser tomt ut. Men skönt att den är borta. Tror jag ska städa lite mer om jag får armarna fria. Göra oss fina kanske. (bara för att det är kul oavsett om man är hemma) Laga mat. 
..
Sov inget vidare inatt. Bra när man ska hålla sig vaken ikväll. haha
Jesaja ammade nonstop. Och liksom grät hysteriskt när han tappade taget. Låg bara och önskade hysteriskt att få vrida mig och lägga mig på rygg,
Kan bero på att vi åt bönor till lunch. Magknip. Kanske. Och klockan två vaknade jag av musik och skrik på hög volym. Flög upp. Då satt Gabriel i soffan och tittade på youtube på en mobil. Gah...
 
Men vi har inga stora planer för kvällen. Det blir bara vi. Jag ska göra en finmiddag. Trerätters. :)
Barnen får vara vakna hur länge de vill. (Vi får se vad de pallar. De har aldrig klarat nå långt efter vanlig läggdags) Vi pratar väl med släktingar på skype och ser film. :P Tomtebloss och bubbel vid tolv. XD
 
Ser fram emot 2017. Känns som ett lugnt och skönt år. Inga krav eller större förändringar. Bra efter 2016 som var ett år då det hände mycket!
Vila, föräldraledighet för oss båda, barnskötsel, resor (förhoppningsvis), träna, hoppas på tid med Orhan, möjligen ny bil och förhoppningsvis ett större boende.
 
Gott nytt år!!!
..
  
 
 
 

Stekpanna!

Allmänt / Permalink / 0
En dag på stan. Ja inget festligare än mathandling och ett besök på ikea för köp av stekpannor.
Hemska saker. Det brann i vår stekpanna nu när man använde den. Hysteriskt mycket rök. Hälsosamt. XD
Så änteligen nya såna!!! Oj vad det ska stekas grönsaker!
..
Nu i januari ska vi leva.. ehm vegetariskt. Eller ja det var min tanke först. Sen la jag till fisk.
Tänkte att det skulle uppmuntra oss till att tvingas komma på nya måltider. Man äter ju jämt samma, samma. Hur kul man än tänker man ska vara XD
Sen också en liten push mot att dra ner på köttet ännu mer.
Jag tänkte att vegetariskt skulle begränsa mig och leda till nya ideer. Plus att jag tycker vi äter snålt med fisk.
 
Tjaaa.. Menyn blev inte alls särskilt exotisk och ny ut. Tycker det ser ut precis som den mat vi brukar äta. Heeeelt otroligt!
Kanske är det ett positivt tecken på att vi redan äter ganska lite kött. Eller så är jag världens tråkigaste.
Jaja.. la till lite extra mycket grönsaker för att kanske förgylla måltiderna med nån ny sallad haha... XD Lite kul får man ju vara!!!!
..
Väl hemma fick vi spontant besök av faster. Så dagen försvann. :) Skadade inte. Har känt att vi fastnat hemma för länge nu. :P 
Nu är jag sannerligen trött. Och lite hungrig! ;) Min man med. Ska se om Jesaja kan vara själv några minuter så jag kan fixa fika! Good luck!

Inte bara negativt!

Allmänt / Permalink / 0
Såg en kommentar om att det är så mycket negativt om att ha barn nu. Typ listor på saker som förändrats sen man fick barn. Stressiga restaurangbesök. Svårigheter med att göra saker. Inte gå på toa själv. Saker man får offra. Vad barn kan bli hysteriska över. Bajs, spyor, kiss osv osv. Skrik på bilresor.
Alltså.. det är skrivet av föräldrar på ett skämtsamt sätt. För som förälder förstår man ju hur värt det är trots allt det där "negativa". Ser inte listorna som negativa utan som. Förståelse föräldrar emellan vad vi kämpar med! haha Men som ändå är så värt att leva med!
..
Men tänkte ändå att det var sant. Måste ju se tokigt ut för folk utan barn. Så ska nu försöka skriva ett gäng positiva saker med att skaffa barn! Några saker jag uppskattat! :) Känns som om jag gjort nåt sånt förut men. Här har vi det igen i så fall! ;)
..
-Bli väckt på morgonen av världens gladaste bebis som ligger och kvittrar bredvid. (Natael alltså. gabriel hade/har sämst morgonhumör men jag älskade att vakna på morgonen med Natael. Jesaja verkar också vakna på bra humör.)
 
-Få mängder med komplimanger. (När barnen börjar prata alltså. "Wow vilken klänning mamma. Vad fin du är!" "Vilken god mat mamma!" "Har du städat mamma. Vad duktigt!" osv osv. )
 
-Se saker på barnsligt sätt igen. Ja allt sånt jag vet barn uppskattar tycker jag är kul nu/igen. Typ jul och paket. Lekland och badparker. Åka tunnelbana eller buss. Äta hamburgare ute. Titta på myror. Ja kanske en del nöjen har blivit kluriga på sistone eller mer stressiga. Men en stor del har också blivit roligare!
 
-Underhållning. Barn är underhållande faktiskt. Särskilt ens egna. Jag och Orhan berättar alltid saker för varandra som barnen gjort. Skriver sms. Skickar bilder. Vad den andre missat. Det visar ju faktiskt hur kul vi tycker det är!
 
-Något att vara stolt över. Det är mitt barn! Och jag kan vara stolt att typ vara ute med dem på stan. Visa upp dem. Om någon säger att de är vackra. Blir imponerade över vad de kan. Jojomen. Min son det! 
Sen är jag ju mycket väl medveten om hur få människor som faktiskt intresserar sig av mina barn. Men jag säger bara att de borde. De borde...
 
-Slut på sömnsvårigheter. Förut kunde jag aldrig somna på kvällen. Låg och vred mig i evigheter. Men när Natael blev ett år kanske så var det slut med sånt. Nu för tiden slocknar jag rätt snabbt. Inte som Orhan kanske. Men jag är trött på kvällen och ser fram emot att lägga mig. 
 
-Mindre deprission. Innan jag fick barn kunde jag ibland känna mig meganere. Typ värdelös och onyttig. Eller allt var bara jobbigt och tungt.
Sen jag fick barn har såna jobbiga dagar minskat enormt. Händer väl ibland. Men då har man massa barn som tvingar upp en ur sängen och ser till att man har att göra! ;)
 
-Känna sig älskad! Jag får spontana kramar. Natael kan säga till mig att han älskar mig eller är glad i mig! Sitta och mysa i soffan medan någon av dem klappar mig på huvudet. Alltid är det någon som vill sitta i mitt knä. Eller att få komma hem från jobbet och mötas av någon som kommer springande och skriker av glädje!
Till top