Snabba billiga skor!

Allmänt / Permalink / 0
Plötsligt har pojkens fötter bara vuxit. Vuxit och blivit skitlånga.
De stod liksom stilla där över vintern. Blev alldeles förbryllad när han fortfarande hade samma storlek när det var dags att köpa sommarskor. 
Och då blev det såhär istället. De höll inte hela sommaren.
..
Kändes ju helt bedrövligt att köpa ett par nya sommarskor IGEN för några månader bara. Så vi gick till second hand istället. Med mycket lite hopp.
Och tur hade vi. Ett par barnskor i rätt storlek! Ett ental hundralappar sparade där!
Inte alls de snyggaste jag sett i mitt liv men man kan inte hålla på och vara kräsen i kristider. Natael var inte jätteimponerad heller förrän jag berättade att de var väldigt snabba skor. Då tog han på sig dem och gjorde några språng.
..
Han ville springa ut på gatan. Så förklarade hur farligt det var. När bilen kom skulle den köra på honom och aj det skulle göra jätteont.
Natael förstod. Och berättade med stor inlevelse för Orhan hur ont det gör om man springer ut ensam, så att Orhan inte skulle hitta på något sånt tokigt.
Ah den killen och hans små historier. Gör min dag varenda gång.

Tillbaka till allvaret!

Allmänt / Permalink / 0
Så var sista mammahelgen slut. Sista mammalediga helgen. Nu börjar allvaret.
Typ. Att börja jobba helger är ju inte riktigt ett riktigt allvar. Jag är ju till störst del fortfarande mammaledig ett antal månader till.
..
..
Känns lite märkligt. Var ju typ för ett år sen som jag satt och planerade detta. Hur länge jag skulle vara hemma. Vad snabbt tiden gått.
Jag bestämde mig för att ta längre ledigt än jag gjorde med Natael. En månad för att vara exakt. För det blev sånt kaos med Natael. Han grät efter mig hela nätterna. Flaskan var god men gav som ingen trygghet eller nåt.. Så Orhan sov aldrig bra.
Ja en helt onödig månad kan man säga. Gabriel slutade ju amma aptidigt. Och han behöver sällan en kram på natten. Han behöver mig inte alls. 
Jag hade kunnat börja jobbar nästan direkt. Orhan var ju hemma veckorna också så vi har fått semester kan man säga! 
Ska inte klaga. Har varit skönt att sova...
..
Ja men då ser vi fram emot jobb nu. Dra in lite pengar, Få lite rutiner. Det gör faktiskt mycket att det händer något bara några dagar i veckan. Veckan går på något sätt snabbare. 
Ska bara jobba en månad sen får jag troligen lite ledigt igen en helg hehe. Ska på bröllop uppe i västerbotten. Min söta kusin gifter sig! :D

Sån där perfekt filodeg!

Allmänt / Permalink / 0
Tränade så att blodådrorna sprack mellan brösten. Blev alldeles chockad framför spegeln! Trodde jag blödde. Som om jag rivit mig. Haha har aldrig sett så ytliga åder.. brock?  Vad kallar man det? 
Hur som helst. Betyder det att jag behöver en bättre sportbh eller tränad jag bara väldigt bra! haha
Eller så betyder det ingenting.
..
Idag har vi bara varit. Tagit en liten promenad och tittat in trädgården på universitetet (eller hur man nu ska säga) här i Mariestad. Fint. Det kliade i mina OCH Orhans odlarfingrar. Så vill vi också ha. Massa roliga grönsaker.
Natael tittade bara på fjärilar.
..
Gjorde dessutom den mest ultimata kopita/burek jag någonsin gjort. Kanske att jag lyckades så bra en gång till. Jag minns inte.
Filodegen blev så där perfekt. Smidig och seg, den sprack inte något när jag drog ut den. Varken torr eller ofärdig i ugnen. Bara bra, bra bra..
Och den blev så god att jag inte kunde låta bli resterna nu på kvällen heller.
Ibland så blir man nöjd!
..
Tänkte egentligen ta en bild på mitt blod men det såg pinsamt löjligt ut på bild. Tänkte istället ta en bild på mina rester av den goda kopitan. Men det såg osmakligt ut.
Så det blev en suddig bild på mig.
Typiskt..
Till top