Mat <3

/ Permalink / 0
 
..
En bild från varje köksbord vi haft i vårat liv tillsammans! haha... Ja, jag tycker om att titta på gamla bilder och skratta.
Mat är mycket viktigt för oss. Jag älskar att laga mat. Orhan älskar att äta. Jag är också mycket förtjust i att äta! Det är inte klokt vad kul och gott det är med mat!
Så det spritter i kroppen på oss när vi fick reklam från en kina-restaurang vi tror är ny här i Mariestad. Vi körde förbi den för något tag sen och funderade på om den verkligen funnits där förut!
Ja Orhan kan inte kontrollera sig alls. Han vill dit och äta nu. Imorgon! Medan jag tar mitt förnuft till fånga. Även om det lockar...
Vi hade bestämt att snåla nu resten av månaden. Vi var orika och har redan slösat. Fast vem kan försumma ett restaurangbesök? Lunchbuffe kostar ju så.. lite!
Tokigt..

Lampa

/ Permalink / 1
Sitter och tittar på lampor. Ja för det börjar behövas. Mörkret är ett faktum!
I Dalkarlså hade vi inga lampor. Vi levde på ljus och de små bordslampor vi hade. Haha... I Slätte var det lampor i alla rum. Fula men de funkade ju!
..
I denna lägenhet ville vi inte köpa något snabbt bara för att vi behövde det. Något billigt och fult. Nej vi ville ta vår tid att hitta saker och eftersom vi skulle få barn och det har varit ljust har inte just lampor legat högt på behovs-listan.
Kökslampa köpte vi ganska snabbt. För att vi hittade en som vi ville ha när vi letade säng. Men köket var ju knappast viktigast. Det är nu det enda rummet där vi har ljus. 3 taklampor, spislampa och två arbetsbordslampor. Det är ljust där!
..
Bild från Ikea!
..
Vi såg en golvlampa på Ikea som såg ut som ett långt "fiskespö" där lampan hängde längst ut. Vi föll båda för den men tyckte inte den var riktigt perfekt för det priset. Så vi köpte den inte. Men har inte hittat den någon annan stans. Så flera gånger har våra blickar dragits dit. Tittat drömmande på den lampan!
Vi hittade en liknande på mio. Men den kostade lika mycket som mat för ett halvår så.. nej tack!
..
Men just nu drömmer jag och funderar vad för cool lampa vi ska ha i sovrummet. Ja, det är ett krav att lampan ska vara cool. Hellre rolig och ful än tråkig och klassisk! Det finns allt för många roliga lampor i världen just nu för att jag skulle köpa en tråkig på loppis! På loppis lämnas det aldrig precis in någon cool retro lampa. Utan vi snackar mystiska träklenoder eller plastiga bananlampor!

Vissa dagar vilar man inte!

/ Permalink / 0
Oh så skönt.. bilen gick igenom besiktningen nu på efterkontrollen! :)
Hela familjen åkte dit som vanligt. Natael hade på sig halsduk. Tyckte han såg otroligt söt ut i den! haha.. Sån är jag!
..
Vi handlade mat, lite kläder åt Natael på second hand och åkte sen hem för att stressa ihop en måltid. Stekta fläskkotletter med kokta brybönor och sallad. Blev gott ändå!

..
Så fort Orhan gått till jobbet somnade Natael och jag hann fixa lite innan mor dök upp. Vilket var kul!
Ja dagen har bara passerat. Nu är jag ensam. Natael sover och jag önskar jag bara kunde slappa. Men... jag har en disk jag sparat på länge. Måste skärpa mig och ta den någon gång!
Borde kanske väcka Natael också. Annars somnar väl han för natten nu och kommer vakna massa i natt istället! Det orkar jag inte med!
..
 
 
Till top