Använd resterna!

Allmänt / Permalink / 0
Jag blir alltid lika chockad när jag hör att folk slänger mat. Vilka mängder mat som slängs bort!
Typ köpa in för mycket så saker bli dåligt. Klantar??. Eller inte spara på rester. Varför?! Eller att slänga mat bara för att man tror de är gamla?! Det står ju på förpackningen mähä mähä... Man kan göra en pannkaka på sur mjölk!!!! Bata för att nämna nåt.
Jag förstår det inte alls! Slängandet...
 
Jag gillar sällan att äta rester. Jag menar, finns det kvar beror det ju på att det inte var favoritmaten. Och att lägga på ett par dagar i kylskåpet på det. Brrr..
Men bort ska de! Och då menar jag inte i soporna!
Man får offra sig lite.
 
Bäst är att göra en ny maträtt på det. Det får liv i vilken gammal potatis eller sås som helst!!! Ja det kan ju bli jättegott!!! :D
 
Nu hade vi massa gamla rester kvar. Från en svunnen tid. Dags att rulla upp ärmarna sa jag och skådade över en gammal spenatsås med några bruna avokadobitar i. (Typiskt orhan att blanda ihp mat och sallad i matlådor!)
En låda potatis och morotsmos.
Och en låda med ris och en curry. Med en stackars köttboll kvar i.
 
What to do? Det var inte precis läge att göra pytt i panna nu... Såsigt värre.
 
Slängde i margarin och mjöl i potatismoset. Mixade ihop en pajdeg. Fast det var för mycket potatis... Blev snarare en kaka?! Ugnspannkaka! Förgräddade den lite.
På detta bredde jag det finaste lager pure gjort av ris, curry, köttboll, spenat och avokado. Slängde i ett ägg och lite ost och kryddade på. Mmmm det vattnas i munnen va!
In i ugnen med kalaset.
 
Låter kanske lite...
Men det gick faktiskt ner fint med en sallad. Barnen åt det med ketchup (verklugen inte mitt förslag. Vet knappt varför vi har det hemma!!!) och båda tog om!
Konsistensen var väl lite... Ja man tröttnade och det började växa i munnen! Pure på pure liksom.. Med riskorn i!
Men ugnsformen tog typ slut!!! :D Så ska en slipsten draa.
 
Klart det grämer mig lite att det bara typ tog slut. Vad ska jag göra på detta nu? Pastasås? Taco?
Ett problem för morgondagen.
 
Ja maträtten ser till och med otrooooligt smaskig ut trots att jag tog en mobilbild! Jag menar. Tänk er detta med några glada tomatbitar, rosenblad strödda över. I rätt ljus på en sliten skärbräda vid ett glas rabarbersaft.
Det hade runnit i era munnar. Det är ett som är säkert!
..
SLÄNG INTE MAT!!!!!
Till top